Archive for the ‘blog’ Category

wat houdt me bezig

Wednesday, February 18th, 2009

Er is een nieuwe strip af voor de Zanshin, zodra deze gepubliceerd is zal ik hem hier ook online zetten.

Verder is er de vraag gekomen of ik voor het komende NK een strip wil maken, heb al wel wat ideeën en ga deze binnenkort uitwerken, lastige is om het niet teveel richting iaido te trekken omdat het een iaido/jodo NK is, zal me dan ook maar eens verder verdiepen in jodo.

Iedere stap heeft zijn eigen bestemming

Tuesday, June 30th, 2009

En de eerste stap is genomen, de eerste bestemming bereikt. Stap voor stap verder, concrete plannen zijn het niet, maar er komt een nieuwe strip, een heuse, met een verhaal!

De lat ligt hoog, zou hoog moeten liggen. Er zijn prille contacten. Publicatie in een echt stripblad? Zelf uitgeven kan altijd nog, je boeken online verkopen was nog nooit zo gemakkelijk.

De eertse bestemming, wat is de volgende? De volgende stap, de volgende bestemming. Na de richting, het idee, wat volgt? Meer ideeën, richtingen, alles op een grote hoop gooien en dan uitpluizen, samenvoegen, polijsten, heel lang polijsten.

Geboortekaartjes

Tuesday, September 29th, 2009

Geachte bezoeker, mocht u toevalligerwijs op zoek zijn naar een origenele tekening voor uw geboortekaartje, laat dan even weten wat uw wensen zijn(mail) en ik zal voor een babyzacht prijsje kijken wat ik voor u kan betekenen!

Er zit weer wat in de pen

Wednesday, January 20th, 2010

morgenavond weer eens een avond besproken om wat verder te tekenen aan ons oude verhaal, alles is al af, moet enkel nog ‘ge-inkt’ worden. Dit gebeurt nog op de ouderwetse manier, met kalkvellen en stiften. We hebben het idee om de volgende strip wat professioneler aan te pakken, het verhaal is sowieso al meer volwassen, nu alleen nog een volwassen platform zien te vinden, een eigen site is leuk, maar bijvoorbeeld publiceren in een stripblad is vele malen leuker. Betekent wel dat er iedere twee weken een bladzijde of twee drie aangeleverd moet worden.. met het tempo nu, zijn we blij als we één bladzijde per maand halen.

verder heb ik alweer een aantal nieuwe ideeën voor wat budo stripjes, op zich heb ik nu genoeg om twee jaar vooruit te kunnen, nu alleen nog een keer op papier zetten en op tijd af krijgen.

Cursus striptekenen Oosterhout(NB)

Tuesday, August 31st, 2010

Om een leuk stripverhaal te maken hoef je niet goed te kunnen tekenen, belangrijker is dat je met plezier het verhaal op papier weet te zetten. Tijdens de cursus zullen allerlei mogelijkheden en technieken worden bekeken om uitdrukkingen, bewegingen, indeling en striptaal optimaal te benutten. In acht lessen leer je hoe je een verhaal opzet, figuurtjes bedenkt en tekent, inkten en kleuren. Je leert samen werken aan een verhaal. Er zal vooral veel getekend worden, al het materiaal is aanwezig.

voor wie
De cursus is voor kinderen van 8 tot 12 jaar,

Wanneer
de middagcursus begint op woensdag 22 september vanaf 15:30uur tot 17:00. De cursus bestaat uit tien lessen van anderhalf uur.

Waar
De cursus wordt in Oosterhout(NB) gegeven in het buurthuis Dommelbergen.

Andere hobby

Friday, November 12th, 2010

Ik heb mijn oude versterker geherverbouwd, van een combo naar een losse head en speaker kabinet, hierbij ook het kabinet uitgebreid met een tweede speaker. Met plaatjes van voor en na de herverbouwing. Een complete DIY tutorial komt later

Kijk wat je kan doen met een JoDa Speedcartoon

Monday, February 23rd, 2015

Kijk wat je kan doen met een JoDa Speedcartoon: http://www.joda-entertainment.nl/een-goede-strip/

dat doen we dus ook, speedcartoons, met de hand gemaakt, dus geen fake met scribler oid in elkaar geknutselde filmpjes.

We verzorgen opdrachten van het bedenken tot het uitvoeren, dus kom maar op met uw ideeën en wij maken er een inzichtelijk verhaal van dat visueel uw toehoorders duidelijk maakt wat u wilde zeggen!