24 hour comic day – Utrecht
October 1st, 2013

24 hour comic day – Utrecht

En ik doe mee! http://24hcd-utrecht.tumblr.com/ Ik vind het nog steeds spannend, teken in de trein zoveel mogelijk om een beetje vaart erin te krijgen, benieuwd ook of ik een beetje verhaal erin krijg zonder in tijdnood te komen..

stukje van mijn introductie:
Op 24HCD gaat een groep van 15 tekenaars de uitdaging van 24 uur lang striptekenen aan. Maar wie zijn ze. En waarom (WAAROM?) doen ze mee aan die gekte? Wij van de (ahem) redactie stellen ze de komende tijd aan u voor. Met vandaag; Daan Landwehr Johan.

Waarom doe je mee? Dat vraag ik me nadat ik me heb aangemeld ook regelmatig af. Mijn voorliefde voor strips en tekenen en dat het in Utrecht is hebben mij doen besluiten mee te doen, ik hoop er zelf veel van te leren maar vooral ook kennis te maken met nieuwe creatieve mensen in de stad waar ik zelf nog maar kort woon en een leuke inspirerende en memorabele dag te hebben. Ik teken al redelijk lang strips, maar niet veel of vaak, ben een redelijke amateur, dat maakte me in eerste instantie wat huiverig om mee te doen met de wat meer gevorderde tekenaars, bij navraag bij Rob waren amateurs ook welkom, dus heb ik me meteen aangemeld. Ik geef met veel plezier tekencursussen voor kinderen in de naschoolse opvang. Ik vind het mooi om te zien als een deel van die kinderen na een aantal middagen ook echt een andere manier van werken hebben opgepikt, vooral het werken met overtrekpapier is een eyeopener voor velen. Daarom doe ik mee. En er is bier had ik begrepen!

Weet je al wat je gaat maken? Mag dat dan? Ik dacht dat het juist de bedoeling was dat je in de 24 uur van concept tot eind de strip opzet, dus geen voorwerk. Wat ik wel doe zijn vingeroefeningen, veelal in de trein, proberen of ik direct met pen/stift wat fatsoenlijks op papier krijg en voor de eindhalte binnen een kwartier een pagina op papier te hebben. Ik ga ook veel lezen deze dagen, strips en er ligt nog een boek op mijn nachtkastje, denk dat vandaaruit wel inspiratie zal komen en anders kies ik voor een van de eervolle mislukkingen. Ik ga in ieder geval op papier werken, met potlood stift en gum.

^ One Comment...

  1. ik ben

    HAHAHA ik heb je GUM dus dat gaat niet lukken om met potlood stift en GUM te werken… MWHAHAHAHAHAHAAAAAAAAAAAAAAAAAA… alles moet in 1 keer goed, geen druk verder

) Your Reply...